X-Meter från OneMed


Blodsockermätare X-Meter från Arkray, OneMed, Tamro MedLab
X-Meter är en stabil o tunn blodsockermätare

Jag gillar den här blodsockermätaren X-meter skarpt, den kräver väldigt liten blodmängd och den är stabil i den meningen att uppsugningen av blodet fungerar väl. Du behöver sällan byta till en ny sticka för att uppsugningen blivit något fel med. Av 20 tester så felade detta endast 1 ggr.

Blodsockermätaren är något stor men detta kompenseras med dess tjocklek som är väldigt tilltalande tunn. Den känns något plastig men samtidigt fräsch! Displayen är stor och tydlig. Dock tycker jag det borde vara lättare att gå in i menyer samt avläsa tiden, denna kan endast ses 1 sekund när man trycker för att gå in i menyn eller via setupen. Du kan välja att se ditt genomsnittliga blodsocker antingen 14 dagar, 30 dagar eller inte alls. Ersätter inte, men kompletterar diabetes dagboken. Knapparna sitter inte helt naturligt och de (2 stycken) är aningen omständiga att använda där de sitter nere på höger sida. Det är lätt att bläddra fram och tillbaka bland tidigare blodsockervärden.

Jag gillar även asken med teststickor som har som ett mindre hål, vilket gör att du inte får alla stickor i handen på en gång när du skall ta ut En sticka för mätning. Blodprovstagaren är svart och snygg i litet format och många inställningar på stickdjup, synd bara att inte nålarna är lika tunna som BD-nålarna på 0.2mm.

Enda egentliga påtagliga minuset (vilket dock är för stort!), är att displayen saknar bakljus och upplyst teststicka. Dessa funktioner borde vara standard idag! Diabetiker har behov att mäta sitt socker dygnet runt i alla tänkbara situationer, och mörker är ett lika stort inslag i livet som ljus och här uppstår svårigheter att använda X-meter.

X-Meters hemsida