Compact Plus från Accu-Chek

Compact Plus från Accu-Chek
Compact Plus är blodsockermätaren med det stora extra

En annan populär blodsockermätare för diabetiker är Compact Plus. Även denna i uppdaterad form. Den låter nu något mindre och är snabbare än föregående modell, 5 sekunder skall testtiden ha förkortats till. Blodsockermätaren har nu även upplyst display vilket är bra. Men det bästa med denna mätare är att teststickorna är inbyggda i mätaren, i en liten trumma laddar man med 17 stycken stickor/gång. Jag gillar verkligen att man inte behöver ha med sig både blodsockermätare och stickor då de är i ett. Något som är uppskattat då det redan är mycket hålla reda på när man har diabetes typ 1.

Compact Plus skapar en del irritation tycker jag, den kräver väldigt mycket (!) blod i jämförelse med Freestyle Lite och X-Metern, rent vampyroida drag skulle jag säga. Det kan vara svårt att få in blodet i stickan då den sticker ut så lite ifrån blodsockermätaren. Att trumman låter ganska mycket när den matar fram en ny sticka kan jag inte heller se som något positivt då jag föredrar diskretion. Sista minuset är den stora storleken, den är i storlek med första generationens GSM-mobiltelefoner som kom i fickformat, dock även ett plus här till att blodprovstagaren är integrerad i blodsockermätaren. Synd att teststickan inte är upplyst.

Är ovanstående minuspoäng inte är något din egenvård blir påverkad av så får du en kompetent och smidig blodsockermätare som det finns mjukvara till för blodsockeranalys på både dator och Palm.

Compact Plus hemsida