Minimed 640G

Medtronics senaste insulinpump – Minimed 640G
Minimed 640G

Minimed 640G är den senaste insulinpumpen på den svenska marknaden. Med en rad nya funktioner så kommer den in som en ny fräsch fläkt!

Insulinpumparna idag är väldigt lika i funktioner. Det som skiljer är dess utseende och hur pass avancerade de är. Grundfunktionerna är desamma.

Här följer några utav de finesser som du har hos Minimed 640G:

  • Vattentät
  • Den klarar att använda kolhydraträkning för att räkna ut insulinmängden
  • Kontinuerlig blodsockermätning
  • Blodsockermätare som automatiskt och trådlöst skickar över blodsocker-värdet till insulinpumpen
  • Du ser hur mycket aktivt insulin som finns i kroppen
  • Tydlig bild av hur mycket batteri och insulin som finns kvar innan byte
  • Färgdisplay som tagit steget längre än någon annan – Väldigt tydlig!

Detta och mycket mer innehåller insulinpump Minimed 640G.
Den har en enkelhet som inte alla pumpar har. Och till skillnad från Animas insulinpumpar så har denna skärm och knappar vertikalt inte horisontellt.

Egentligen har den inte några direkta minuspoäng. Det enda skulle vara att den har en väldigt massa varnings-system som varnar när blodsockret som man mätt på blodsockermätaren varit hög eller låg. Den varnar inte bara en gång utan flera gånger innan man tar sitt insulin. Visst är det en välmenande och skyddande funktion. Men den går till överdrift och istället för att vara just upplysande så är den överambitiös och det känns nästan övervakande och som mästrande. Den som använder sin insulinpump vet att man bör korrigera dosen och ha eftertanke om blodsockret är lågt eller högt. Det hade räckt med en varning! Samt även möjligheten att stänga av denna funktion.
Undertecknad stör sig mycket på det extra-steget som det redan omfattande egenarbetet med diabetes som det medför. Ytterligare ett irritationsmoment.

Annars är insulinpump Minimed 640G en verklig hit! Den känns som att den har gedigen kvalitet och det märks att Medtronic har funnits med ett tag. De har med alla funktioner som man behöver och har inte missat några små detaljer som en del nykomlingar gör. Pumpen rekommenderas starkt idag som den bästa på marknaden!

Läs mer på Medtronics hemsida: Medtronic – MiniMed 640G