Diabetesförbund

Läs mer om alla diabetesförbund i Sverige
Du kan få mycket information och även få reda på nyheter via ditt lokala diabetesförbund.
Genom att bli medlem får du ofta en medlemstidning som gör att du följer med och får tips om nyheter, så som nya blodsockermätare, insulinpumar och mycket mer.
Dessutom så går givetvis en del av pengarna till forskning inom diabetesområdet.

 
Diabetes Organisationen I SVERIGE
Skapades 2010 som en motpol till Sveriges officiella diabetesförbund efter omstrid uteslutning av det största medlemsförbundet i Stockholm och flera andra avhopp. Tillsammans bildades istället denna organisation. Den är fortfarande i sin vagga men framtiden lovar gott.
Diabetes Organisationen I SVERIGE

Svenska Diabetesförbundet
Hörnstenen inom svensk Diabetes. Detta är Sveriges offentliga diabetesorganisation. Bli medlem för medlemstidningar som uppdaterar dig om allt runt omkring Diabetes i Sverige och världen + stödja organisationen som gör grovjobbet för oss diabetiker. Be även dina anhöriga att bli medlemmar. Sysslar med allt från forskning till samhällspåverkan, stipendier till länkar till användbara sidor och nyheter. Här kan du även skaffa ett Diabetes-ID-kort som alltid är bra att ha med i plånboken. Främst för att om det skulle hända någonting så kan akutpersonal klart och tydligt se att du har Diabetes Typ 1 och således kan göra mer rätta bedömningar. ID-kortet fyller fler syften. Själv har jag visat det ett flertal gånger på t ex kulturevenemang då jag behövt ta med mat och dryck för att hantera blodsockret, där visitering och väskförbud rådit. Alltid har vakter blivit mycket tillmötesgående.
www.diabetes.se
Klicka här för att beställa ditt Internationella Diabetes ID-kort
Diverse användbara prylar att beställa
Diabetesförbundets egna forum
Enskilda föreningar i Sverige

Alingsås Diabetesförening
En aktiv Diabetesförening med en mängd aktiviteter, såsom bad, stavgång, fika, möten m fl. Sidan känns fräsch och luftig vilket gör dess information lättläst.
Alingsås Diabetesförening

Göteborgs Diabetesförening
Sveriges näst största Diabetesförening som är aktiva inom mycket. Föreningen ger även ut tidningen DiabetesBladet som utkommer några gånger/år. Hemsidan är fräscht och enkelt utformad.
Göteborgs Diabetesförening

Nordöstra Skånes Diabetesförening
Är nordöstra Skånes aktiva förening, här finner du kommande aktiviteter blandat med bilder och information från tidigare. Här finns även Barn- och ungdomsgruppen samt en receptavdelning.
Nordöstra Skånes Diabetesförening

Sandvikens Diabetesförening
Denna förening, som varit aktiv ända sedan 1957, anordnar en rad aktiviteter för sina medlemmar.
Sandvikens Diabetesförening

Storstockholms Diabetesförening
Med sina 5000 medlemmar är denna förening Sveriges största diabetesförening. Bli medlem. Stöd föreningen + få deras egen (Mycket bra!) tidning, ”Leva med diabetes”, som behandlar det mesta inom diabetes. Föreningen håller även i kurser och är aktiva inom landstinget.
SSDF