Insulinpump Animas Vibe

Rubin medicals senaste insulinpump – Animas Vibe
Animas Vibe från Rubin medical Ab

Insulinpump Animas Vibe är en avancerad men liten insulinpump. Du får den absolut senaste tekniken inom området, inkl. kolhydraträkning, upplyst färgdisplay och möjlighet att se och mäta ditt blodsocker kontinuerligt. Den använder sig av den allra senaste Dexcom G4™ sensortekniken.

En annan omtyckt, men liten funktion; När man har tryckt in antal kolhydrater får man ett förslag om antal Enheter insulin som kan ges. Det gör att man inte behöver stega hela vägen manuellt upp till rätt antal Enheter. Nästa tryck gör att insulinpumpen tar sig direkt till föreslagen dos. Den föreslagna dosen går givetvis att justera upp eller ner manuellt så att du har full kontroll på ett enkelt sätt.

Pumpen Animas Vibe har utvecklats en hel del från tidigare generationer insulinpumpar. Insulinpumpen är t.ex. vattentät.

CGM - Kontinuerlig blodsockermätning
Animas Vibe har CGM-funktion, vilket innebär att man kan koppla en trådlös kontinuerlig blodsockermätare till pumpen och kroppen(se lilla bilden ovan). Här finns en rad inställningar och man ser trenderna på flera olika sätt i pumpens fönster. Detta är till för att upptäcka i tid om blodsockret är på väg upp eller ned ovanligt snabbt eller mycket. Du kan i olika färger avläsa diagram och se trendpilar åt vilket håll ditt blodsocker är på väg. Upp eller ner, eller om det ligger stabilt.
Datan läses av ca var 5:e minut. Läs mer om CGM på länken till Rubin Medical nedan.

Ägaren på DiabetesPortalen.nu har använt Animas Vibe under några år och har även haft tidigare generationen, Animas 2020. Vibe är den bästa pumpen som finns på marknaden just nu. Den ser diskret ut och har en bra funktion för kolhydraträkning. Kolhydraträkningen fyller man i som en klumpsumma som man får räkna ut själv innan. För kommande generationer skulle en kalkylerande funktion vara uppskattad där man skriver in varje enskild produkt med kolhydrater och sen adderar pumpen automatiskt ihop det.

Tyvärr är inte senosorer och sändare subventionerade av landstinget annat än till dem med mycket allvarliga blodsockersvängningar. Det gäller när man blir medvetslös ofta eller till barn som mäter sig mer än 10 ggr/dygn. Samt till de som har ett hbA1c som är högre än 10.

Läs mer på Rubin medicals hemsida: