Kylfodral
Här kommer jag att presentera alternativ till den vanliga termosen eller kylklamparna i kylväskan för att förvara sitt insulin när man vistas i värme.


Olika sorters kylfodral

Frio Kylfodral från Romalore

Frios kylfodral


Diabetes företaget Romalore tillhandahåller smarta kylfodral för att förvara ditt insulin i när det är varmt ute. Eller när du är utomlands och saknar tillgång till kylskåp. Du kan t ex stoppa din insulinpump i kylfodralet när du ligger och solar på stranden på sommaren. Kylfodralet aktiveras enkelt enbart med vatten. Skall enligt Romalore kunna hålla insulin svalt i minst 45 timmar i en omgivning på ca 40°. Kan vara oumbärlig i heta länder. Läs mer på:
Romalors webshop


Vin- och Champagnekylare från Systembolaget

Vinkylare vid diabetes typ 1Champagnekylare att kyla insulin & insulinpump


Går med fördel även att använda till att hålla insulin i lagom temperatur. Jag har själv använt de här modellerna på stranden och förvarat min insulinpump inuti dem när jag legat och solat på stranden. Insulinpumpen höll sig på bra temperaturnivå flera timmar. Dessa alternativ kan gott räcka om du inte skall vistas i extrema temperaturer längre perioder. Förvara i kylskåp eller frys innan du ger dig iväg. Följ länken nedan:
Systembolagets Vin- och Champagnekylare